Veiligheid

Als wijkvereniging vinden wij wonen in een veilige omgeving zeer belangrijk. Wij besteden hier veel aandacht aan. Een aantal jaren geleden zijn wij een samenwerking aangegaan voor collectieve beveiliging. Wij raden u deelname voor beveiliging via Securitas of Unit 14 aan. Surveillance in de wijk draagt bij aan een veilige leefomgeving. Een introductie van beide bedrijven treft u hieronder aan.

Ook hebben we periodiek overleg met onze wijkagent Mirjam van der Meer:

 • Mirjam van der Meer
  E: mirjam.van.der.meer@politie.nl
  T: 0900-8844
  Twitter: wijkagenten Mirjam en Josine @wa_west_meent
  Instagram: Wijkagent N-w en meent

Mirjam van der Meer, wijkagent De Parken Hilversum

Ik ben Mirjam van der Meer, wijkagent voor postcodegebied 1217 en samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen de wijk. Als wijkagent ben ik de schakel tussen de wijk en politieorganisatie. Mijn werk speelt zich deels af op straat en deels achter de schermen. Ik ben voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhoud ik contact met partners, want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn. Ik wil graag – bereikbaar, – laagdrempelig en – verbindend zijn. Bel 0900-8844 voor het maken van een afspraak of gebruik het e-mailadres mirjam.van.der.meer@politie.nl.

 • Sven Knol, WijkBoa gebied Noordwest

Onze wijk heeft een eigen wijkboa, hij heet Sven Knol en werkt in de wijken Noord-West en de Meent.
U kunt bij hem terecht voor alle overlastmeldingen in de openbare ruimte (telefoon 14-035). Hierbij kunt u onder andere denken aan jeugdoverlast, parkeeroverlast, verwarde personen en of geluidsoverlast.

Voor vragen of meldingen kunt u terecht bij https://www.hilversum.nl/Home/Inwoner/Openbare_ruimte_en_Milieu/Melding_doen
of bellen met telefoonnummer 14-035.


De Parken werkt samen met Securitas Beveiliging

Securitas Beveiliging

Contact opnemen met Securitas kunt u via de service desk. Mailadres: servicedeskgooiland@securitas.

Als wijkvereniging hebben we een raamovereenkomst gesloten met Securitas Beveiliging, waar u gebruik van kunt maken.

Securitas Beveiliging heeft in de regio Gooi een grote trouwe klantenkring opgebouwd. In nauw overleg met wijkvereniging De Parken en de politie verzorgen zij vanaf mei 2005 succesvol de collectieve beveiliging en alarmopvolging/sleutelbeheer in de buurt uit. Het aantal inbraken is in de jaren met meer dan 80% gedaald en het gevoel van veiligheid fors gestegen.

De mobiele surveillant van Securitas rijdt dagelijks preventief binnen een straal van tien minuten in en door de buurt. Doel van onze collectieve dienstverlening is met zoveel mogelijk deelnemers in een beperkt gebied snelle alarmopvolging te realiseren (streven is 0-10 minuten). Bijkomend voordeel en aanvullend preventief is dat de surveillant in de genoemde uren ook als er geen alarm is door uw buurt rijdt, (kosteloos) reageert op assistentie-oproepen en eventuele bijzonderheden rapporteert en/of direct door meldt aan de Politie.

Alarmen worden 24 uur per dag opgevolgd. Voor elke opvolging worden kosten in rekening gebracht. In overleg met wijkvereniging De Parken, de politie en de individuele klanten gebruikt Securitas alle kennis, ervaring en creativiteit om de kwaliteit van de afgesproken dienstverlening zo optimaal mogelijk te houden en daar waar mogelijk te verhogen. De servicedesk van Securitas (die de 12 surveillance-auto’s aanstuurt) is 24 uur per dag bereikbaar.

De volgende tarieven worden aangeboden:

 • t/m 31 december 2020 hanteren wij voor iedere nieuwe collectieve klant een éénmalige instapkorting van €100,– op het jaarabonnement.
 • Iedere bestaande klant welke een nieuwe klant aanlevert, ontvangt éénmalig (per nieuwe klant) over het jaarabonnement een korting van 10%. Voor deze actie hanteren wij nog geen einddatum.

Omdat de beveiligingswens per klant verschillend is, kunt u ook (vrijblijvend) een afspraak met Securitas maken om uw specifieke situatie te bespreken. Tijdens zo’n gesprek kunnen alle mogelijkheden met u worden door genomen en kan Securitas – indien gewenst – een beveiligingspakket op maat aanbieden. Een gesprek neemt niet langer in beslag dan 45 minuten. U bent dan volledig op de hoogte van alle mogelijkheden.

Meer informatie: bezoek de website van Securitas Beveiliging.


De Parken werkt samen met Unit 14 Beveiliging

Unit 14 Beveiliging

Unit 14 Beveiliging is een stabiele, betrouwbare beveiligingsorganisatie opgericht in 2001 voor de regio Bunschoten-Spakenburg (Midden Nederland). Sinds januari 2019 is het werkgebied van Unit 14 Beveiliging uitgebreid met een vestiging in Hilversum (Marathon 11F). Door deze uitbreiding kan Unit 14 Beveiliging in heel midden Nederland zeer snelle aanrijtijden garanderen.

Unit 14 Beveiliging onderscheidt zich van de grote spelers in de markt, door

 • kennis en beveiligingservaring van de regio Hilversum, zowel de particuliere woonhuizen als van het bedrijfsleven;
 • betrokken medewerkers (zowel de beveiligers als directie); een groot gedeelte van onze medewerkers komt uit het Gooi of woont daar binnen een straal van 20 km vandaan, zij hebben dus kennis, maar ook affiniteit met uw woonomgeving;
 • onze goed herkenbare beveiligingsauto’s (blauwe striping) rijden vanaf 17.00 – 06.00 uur dagelijks op maximaal 10 minuten van of door uw wijk heen. Dit werkt sterk preventief en bij alarmopvolging zijn wij dan ook zeer snel ter plaatse. Alarmopvolging wordt uiteraard 24/7 uitgevoerd;
 • zeer korte lijnen, we kunnen zeer snel schakelen c.q. handelen en u heeft altijd 2 dezelfde vaste aanspreekpunten in onze organisatie;
 • zeer concurrerende prijzen, https://www.unit14.nl/prijslijst/;
 • elke deelnemer die overstapt naar Unit 14, is tot 1 juli gratis aangesloten, ze betalen de helft van het jaarbedrag dat is € 196,63 incl BTW;
 • iedere deelnemer krijgt een eenmalige instapkorting van € 50,00;
 • wij doneren voor elke nieuwe aansluiting via Wijkvereniging De Parken, € 50,00 aan de kinderboerderij Hertenkamp;
 • ons kantoor is gevestigd op Marathon 11F te Hilversum.

Graag komen Jan Hagen of Peter Westerhof bij u langs voor een vrijblijvend advies en/of kennismakingsbezoek.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 035 2003 003 of mobiel Peter Westerhof 06 5423 6785 of bezoek de website van Unit 14.

Graag verwijzen wij u naar de samenwerkingsovereenkomst die Unit 14 heeft gesloten met wijkvereniging De Parken.

Mocht u suggesties hebben of vragen over veiligheid, neem contact op met Guy Demuynck, vice voorzitter en verantwoordelijk voor veiligheid. Mailadres:  vice-voorzitter@de-parken.nl